הידעתם שעץ התפוחים עובר 6 פרקי זמן עד להנצת פרי חדש?
זה מתחיל מניצת התפוח וקליטת הזרע באדמה.
עץ התפוח גדל וצומח,
העץ מניב פרי,
הפרי מראה ריקבון
עץ התפוח מת.
הזרעים של עץ התפוח ממתינים באדמה ומתכוננים להתעוררות מחודשת.
האחסון בחיי העץ הוא שלב הכרחי שלא ניתן לדלג עליו.
עץ שהנץ לפני הזמן יניב פחות פירות והם היו פחות עסיסיים.
שלב האחסון נראה מבחוץ כאילו לא קורה בו כלום, אבל למעשה מתחת לפני השטח קורה המון.
אם ניקח את האחסון כעיקרון מהותי בתהליך שינוי, זה אומר שאי אפשר להאיץ תהליכים כי לכל רעיון, מחשבה או כוונה יש את זמן ההבשלה שלה.
הידעתם שעץ הבמבוק זקוק לשבע שנות אחסון והטמעת השורשים בקרקע ואז בבת אחת צומח במהירות לגובה רב?
כדי שרעיון יהיה מגובש,
שתגיע ההחלטה שנכונה לנו
או כדי שהתחושה העמומה תתבהר –
נדרש זמן הבשלה,
למרות שהרבה פעמים היינו רוצים אולי שזה יקרה מהר, כאן ועכשיו.
מה בדיוק קורה אצלנו בזמן האחסון?
זה שלב של הבשלה,
של התבוננות פנימה,
של בירור, חקירה ובדיקה.
זה כמו אדם שסיים זוגיות ובמקום לקפוץ לזוגיות הבאה במהרה רק כדי לא להיות לבד,
הוא לוקח את הזמן לבדוק מה קורה לו,
מה הוא מרגיש, מה הוא רוצה,
איזו זוגיות תהיה לו מדויקת
והבירור יניב זוגיות מיטיבה.
או כמו אדם שפרש אחרי שנים רבות ובמקום לקחת במהרה תפקיד דומה או להיענות להצעה הראשונה שמציעים לו,
הוא לוקח את הזמן לבדוק מה הוא באמת רוצה עכשיו,
מה יהיה נכון בעבורו בשלב הנוכחי, שלא היה מגובש לפני כן.
ההזמנה לעצור, לתת זמן ופאוזה, מנוגדת לתרבות שלנו שמעודדת קצב מהיר ואינסטנט ופחות מעריכה תהליכים ארוכים.
לכן, מומלץ מאד לשים לב לגישה ולהרגשה גם בתוכנו וגם בסביבתנו ולאפשר לעצמנו זמן להבשיל, להתגבש ולתת לצעד הבא להגיע במקום ובזמן הנכון.